Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Foto: Unsplash

Danas u Bosni i Hercegovini  pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niskih oblaka.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28 stepeni.

U petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26 stepeni.

U subotu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26, na jugu do 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda.