Kimovo tajno putovanje završava u srijedu: Kompozicija sa oklopnim vagonima kreće se prema Vijetnamu

Nakon Singapura, u junu prošle godine, ove godine se sastaje u Vijetnamu.

Foto: ladbible.com

Željeznička stanica na granici Vijetnama i Kine, gdje se očekuje dolazak sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una, zatvorena je za javnost i svuda su raspoređeni naoružani čuvari, nekoliko dana uoči njegovog samita sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom.

Kimov voz krenuo je iz Pjongjanga prije dva dana, a kompozicija sa oklopnim vagonima kasnije je prešla most na granici sa Kinom.

Voz je zaobišao Peking i sada se kreće prema Vijetnamu, koji će biti domaćin drugog sastanka Kima i Trampa poslije njihovog historijskog samita u Singapuru u junu prošle godine.

Izvori u Vijetnamu kažu da bi Kim mogao da stigne u graničnu stanicu Dong Dang u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu poslije putovanja od 4.000 kilometara.

Očekuje se da će Kim potom u konvoju vozila doći iz Dong Danga u Hanoj, koji je udaljen 170 kilometara. Put između ova dva grada bit će potpuno zatvoren od 6.00 do 2.00 sata sutra iza ponoći po lokalnom vremenu.

Izvještač agencije AFP javio je sa lica mjesta da stanicu Dong Dang osiguravaju naoružani čuvari i da su radnici raspoređeni duž pruge.

Tačna Kimova ruta na putovanju kroz Kinu je tajna.

Tramp i Kim sastat će se u Hanoju u srijedu, 27. februara.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime