Ko je sin Dine Merlina: U javnosti se rijetko pojavljuje, iako učestvuje u svim projektima svog oca

Foto: Anadolija

Dino Merlin sa suprugom Amelom, s kojom mu svojevremeno nisu dali da se oženi, ima sina Hamzu i kćerku Naidu, ali se o njima malo zna. Naime, oni se ne bave javnim pozivom, a nikada nisu voljeli da se uz tatu provlače po medijima.

Hamza Dervišhalidović ima dvadeset i šest godina, školovao se u Berlinu, a studirao je Menadžment i političke nauke u Istanbulu. Iako ga nema ispred kamera i fotoaprata, Hamza je među timom ljudi koji učestvuje u svim projektima koji se tiču njegovog oca.

image
/Facebook
“Naida je rođena kad sam počinjao karijeru i u djetinjstvu je doživjela sve – od neimaštine do, metaforički rečeno, ‘kavijara i šampanjca’. Navikla se na skroman život pa je njen odgovor na moje pitanje – šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka uvijek bio: ‘Tata, hvala, imam sve, samo se što prije vrati kući”, iskreno je ispričao Dino jednom prilikom kada je davao intervju, iako je i tada bilo poznato da on ne voli mnogo da otkriva o svojoj porodici.

Podsjetimo, pjevač je jednom prilikom ispričao da je on odrastao bez oca, kao i to da je njegova majka propatila kroz život.

image
/Facebook

“Moja majka je bila nesretna jer je samo pričala o čovjeku koji ju je napustio, koji je nije volio, a to je bio moj otac. Tragična je situacija kada zaista voliš nekoga ko ti ne uzvraća ljubav. A mama je bila omiljena, znala je da pozamljuje novac da bi drugima pomagala. Bila je taj ‘baj-pas’ za druge”, rekao je pjevač, piše Kurir.rs.

“Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo šta god poželi. Kad njega pitam šta mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina – istakao je svojevremeno popularni pjevač.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime