Koliko stvarno ima istine u onome da prirodni look bolje prolazi?

Foto: Unsplash

Koliko ste puta čuli kako “no makeup look” bolje prolazi te kako je najprivlačnija upravo prirodna ljepota? Sveučilište Harvard na čelu s Nancy Etcoff odlučilo se pozabaviti upravo tim pitanjem i došli su do zanimljivih rezultata, piše Cosmopolitan.hr.

Ljudi su gledali fotografije žena na kojima su ili bez šminke ili imaju “prirodan” look koji su uredili vizažisti te nose “klasični” ili “glamurozni” make up. Fotografije su ispitanici dobili na uvid na 250 milisekundi. Sva tri looka na kojima su žene bile našminkane bila su bolje ocijenjena u kategorijama atraktivnosti, stručnosti, privlačnosti i povjerenja.

U istraživanju koje je slijedilo ispitanici su mogli gledati fotografije koliko god su htjeli. Lica s prirodnim i klasičnim lookom dobila su u ovom drugom krugu više ocjene, no glamurozni look je i dalje ostao jednako privlačan iako s manjim ocjenama za povjerenje.

Istraživanje je pokazalo da nanošenje šminke ima efekt koji djeluje na puno više toga osim povećanja privlačnosti. Ono utiče na prve dojmove i ukupnu presudu o pouzdanosti i stručnosti, i to utiče na pozitivan način. Stoga, idući put kada budete dvojili kakav look odabrati, slobodno posegnite za omiljenim proizvodima i istaknite makeupom sve svoje atribute.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime