Komesar MUP-a KS Mevludin Halilović za TV1 o policijskoj akciji i ubistvu Edina Gačića

Informacije o ubistvu Edina Gačića se još uvijek prikupljaju, javio je to novinar TV1 Slađan Tomić u Dnevniku u 17, koji je razgovarao sa komesarom MUP-a KS Mevludinom Halilovićem.

Tom prilikom Halilović mu je rekao da su određene operativne informacije pripadnici MUP-a imali još sinoć.

“Kad je u pitanju konkretni događaj, određene operativne informacije smo imali već sinoć od OSA-e, od strane operativnog štaba koji je formiran od FUP-a. Nakon sastanaka koji su održani u užem krugu rukovodilaca ovih agencija, pristupilo se jutros realizaciji plana pregleda i pretresa užeg i šireg rejona od Hadžića do Kiseljaka. Pripadnici Uprave policije su radeći po tim saznanjima došli do traga koji je ukazivao da vodi do izvršioca kaznenog djela ubistva policijskog službenika. U poslijepodnevnim satima je lociran i pronađen, i prilikom lišenja slobode došlo je do razmjene vatre. Lice je smrtno stradalo”, rekao je Halilović za TV1.

On je potvrdio riječi Aljoše Čampare o ranjavanju jednog policijskog službenika, te izjavio da je Gačić ubijen na prostoru između Košćana koji pripadaju općini Hadžići i Lepenice.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime