Diskusije i zabava na BAM-C konferenciji: Potvrđena nova imena

Organizacija BAM-C konferencije obznanila je nove učesnice i učesnike. Kao dio noćnog programa na BAM-C konferenciju stiže Mixmag Adria sa svojom Rezidencijom u Klubu 1, gdje će tokom druge noći ugostiti zagrebački duo PEZNT (Tom Pasanec x Dejan Marković) koji su dosad izdavali na etiketama kao što su Dirtybird, Defected, Toolroom i druge. Čeka ih velika turneja ovog ljeta, posjetit će čak i Australiju i Bali u maju, te je ovo rijetka prilika da ih poslušate na Balkanu.

Još jedno od iznenađenja ovogodišnje BAM-C konferencije svakako je dolazak Karstena ter Hoevena. On je voditelj konferencijskog b2b dijela Amsterdam Dance Event-a još od 2001. godine u produkcijskom i programskom aspektu ADE-a. ”Stvarno se radujem posjetu prvoj Balkan Advanced Music konferenciji u Sarajevu. Balkanska regija je vrlo važna regija za ADE i ima mnogo potencijala”, izjavio je ter Hoeven.

Zvanična ambasadorica BAM-C za Kopenhagen Ena Ćosović u svojoj trećoj posjeti Sarajevu dolazi kao DJ i učesnica na BAM-C panel-diskusiji. “Balkan ima izvanredan kreativni kapital, koji je mnogima u zapadnoevropskim gradovima nepoznat i neotkriven. Kada Balkan ujedini snage i nesebično podijeli znanje, rezultat će postati mnogo snažniji i jasniji. BAM-C je važan i nezamjenjiv faktor za kulturni i društveni rast ovog područja”, izjavila je Ena Ćosović pred svoj dolazak u Sarajevo.

image
ENA ĆOSOVIĆ: “BALKAN IMA IZVANREDAN KREATIVNI POTENCIJAL”

Izdavačka kuća Submarine Vibes iz Sarajeva dovodi predstavnike Taste Records-a – Man•E & Rick Nizzy, duo iz Italije koji će biti dio afterparty-ja druge noći BAM-C konferencije. Sve informacije o ulaznicama možete pronaći na www.kupikartu.ba.

Booking menadžerica berlinskog Tresora Diana Alagić dolazi kao panelista. Otkrit će nam na koji način je osnivač berlinskog Tresora Dimitri Hageman uspio transformisati napušteni sef njemačke banke u globalnu ikonu napredne muzičke culture, te prema kojem principu danas vodi jedan od najorginalnijih svjetskih klubova.

“Noć oslobađa um i uvijek donosi svježu inspiraciju i rješenja za novi dan. Noćni gradonačelnik je zagovornik slobodnoumnog društva koji pomaže da se njihove vizije ostvare”, riječi su to ‘noćnog gradonačelnika’ Groningena Merlijina Poolmana koji će kao panelista na BAM-C konferenciji otkriti kakva je njegova funkcija.

U sklopu svjetske turneje iz Bogote za noć otvaranja (Industry After Party 01) dolazi Felipe Gordon, kolumbijski Lo-Fi house stručnjak. U koprodukciji sa organizacijom Bezbeli, ova zabava će se desiti na privatnoj lokaciji.

BAM-C Cinema program nudit nudit će bogato iskustvo svim ljubiteljima filmskih priča. Premijerno će biti prikazan film “Era of Dance” ruskog režisera Viktora Bude u kojem su dokumentovani počeci tehno revolucije u Sovjetskom Savezu. Sarajevski animator i režiser Ivan Ramadanje dio BAM-C Cinema Programa, u okviru kojeg će biti prikazan Ramadanov film “Aždaja”.

BAM-C je u sklopu svog stipendijskog programa za edukativne ustanove koje podstiču razvoj kreativnih industrija omogućio i 30 ulaznica za najaktivnije učenike, studente i sekcije muzičkog karaktera.

BAM-C Music X Entertainment Hackhaton u saradnji sa Muzika.hr i kompanijom Mistral će biti realizovan u paralelnom programu BAM-C u zgradi Mistrala. Priliku imaju da se prijave timovi sačinjeni od po 4 učesnika, a za one najbolje su pripremljene vrijedne nagrade.

BAM-C ART EXPO će izložiti fotografije edicije JUGOSLAVIJA bosanskohercegovačkog dizajnera sa sjedištem u Londonu – Marka Fehera.

Više informacija o BAM-C konferenciji, te načinima učešća potražite na https://www.bam-conference.com

Ostavite svoj komentar