Alen Hrbinić objavio spot za pjesmu „Stara raja i ti“

Alen Hrbinić danas je predstavio novi singl i spot „Stara raja i ti“. Za ljubavnu baladu u nešto sporijem ritmu u odnosu na njegov prethodni singl „Željo u srcu mom“, pjevač je napisao i muziku i tekst, a snimao je u svom studiju u Munchenu.

Iako je prvobitni plan bio da se pjesma ekranizira na nekoliko lokacija u Njemačkoj i Austriji, reditelj videa Slavko Spionjak, čovjek koji inače radi filmsku produkciju, se odlučio za zatvoreni prostor. Ekipu koja je radila spot čini i Nik Mussell, kamerman i glavni zadužen za scenario, a snimalo se u gradu Wasserburg am Inn.

Publici će biti zanimljiv spot koji dokazuje da je ljepota u jednostavnosti, bez previše blještavila i specijalnih efekata. U njemu je Hrbinić glavni akter, a društvo mu pravi gitara. Pjevač se odlično snašao u novoj ulozi, dok pjeva i ujedno priča storiju o nekim prošlim vremenima, prijateljstvu i ljubavi.

– „Stara raja i ti“ tematizira romantični odnos i prisjećanje na lijepo vrijeme provedeno sa starom ljubavi. Tu su i prijatelji, raja koja se ponovo okupila, i, kao nekada, druže se u parku i uz gitare pjevaju o ljubavi. Nižu se slike stare romanse. Sve bi dobro bilo da ona nije tu, i to sjećanje na staru ljubav. On mašta i želi da su ponovo zajedno, sretni kao nekada i da je „miluje i ljubi, sa njom da sanja“. Pjesma i spot su konačno pred publikom, i nadam se da će im se svidjeti. Uskoro dolazim u BiH, gdje ću uraditi televizijsku i radijsku promociju pjesme, jer mislim da se na taj način još bolje može približiti slušaocima- kaže Alen Hrbinić.