Facebook je započeo testiranje Facebook Dating servisa

Foto: Facebook

Četiri mjeseca nakon službene najave, Facebook je započeo testiranje Facebook Dating sistema za upoznavanje. Od danas, Facebook Dating sistem implementiran je u mobilne aplikacije korisnika Facebooka u Kolumbiji.

Facebook Dating, baš kao i aplikacija Hinge, čini otklon od popularnog ‘svajpanja’, odnosno izbora potencijalnih partnera isključivo na osnovu izgleda, što je popularizirala aplikacija Tinder. Dating će biti neobavezni dodatak i bit će dostupan korisnicima starijim od 18, potpuno besplatno.

Kada kreirate Facebook Dating profil, on će sadržavati ograničen, mnogo manji broj ličnih podataka, u odnosu na Facebook klasični Facebook profil.  imat ćete priliku odgovoriti na nekoliko pitanja o sebi, a druge korisnike i korisnike upoznavat ćete odgovarajući na njihova pitanja. Geolokacija neće biti promjenjiva, a moći ćete na svom zidu vidjeti korisnike koji se nalaze do 100 kilometara udaljenosti od vas.

Facebook Dating će automatski iz potrage isključivati vaše Facebook prijatelje i one korisnike koje ste blokirali, pa ako ste bivšeg/bivšu samo izbrisali sa liste prijatelja – postoji mogućnost da će se oni opet pojaviti kao ponuda.

Tačan period testiranja Facebook Dating sistema, kao i širenja dometa ovog servisa zasad nisu poznati.