Prijedlog za ručak: makedonska zelena pita

Foto: recepti.com

Potrebno:

• 2 jajeta
• 9 kašika brašna
• 150 g sira
• 1 kesica praška za pecivo
• so po ukusu
• malo bibera
• 250 g špinata – opranog i očišćenog
• 250 g mlijeka
• 70 ml ulja
• 1/2 kašičice aleve paprike
• 2 kašike susama

Priprema:

Umutiti jaja mikserom. Dodati prvo brašno, sir i ulje. Izmiješati. Dodati mlijeko, so, biber, prašak za pecivo i špinat isječen na trake. Lijepo izmiješati. U podmazanu tepsiju uliti smjesu. Posoliti alevom paprikom i blago promiješati na mjestima gdje ima paprike. Posuti susam. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Savjet: Sastojke sipati po redu kako stoji u receptu. Činiće vam se da je više špinata nego što treba, slobodno stavite tačnu mjeru. To piti daje vazdušastu mekoću. Mekana, ukusna i skroz drugačija od običnih pita.