Šest najvećih frizerskih trendova u 2018.

Foto: Profimedia

Gumice za kosu, ukosnice, velike šnale, veoma voluminizirane frizure i mnogo laka za kosu su obilježili kraj osamdesetih godina prošlog vijeka.

Zanimljivo je da su ovi segmenti u eri hair stilizacije doživeli svoju reinkarnaciju u godini u kojoj su osamdesete i devedesete ostvarile comeback u modi.

Ono što možemo da zaključimo jeste da su tendencije u domenu frizura 2018. godine  dozvolile povratak u prošlost koji je manifestovan kroz baby šiške, dvostruki rep, “štipaljka” šnale…

U nastavku pogledajte koje frizure su obilježile 2018. godinu, a po našoj računici, bit će aktuelne i tokom 2019!

Naglašene frizure 

Foto: Profimedia

Ovaj trend koji podrazumijeva visoko podigutu i natapiranu kosu mogli smo da vidimo na reviji pre-fall 2019 Versace. “Instalaciju” na kosu, dodatno ukrašenu svjelucavim šnalama hrabro je iznijela na reviji manekenka Grace Elizabeth.

Kraljevska mašna

Kate Middleton se smatra jednom od vodećih ikona stila današnjice, ali ne zaostaje ni u beauty sferi – posebno u modnim detaljima za kosu. Bez izuzetka detalji koji krase kosu na njoj izgledaju tako šik, moderno i uvijek vrlo inspirativno.

Šnala

View this post on Instagram

Keep it together #WANGINC

A post shared by alexanderwang (@alexanderwangny) on

Iako je dugi niz godina bila pomalo zapostavljena, velika šnala kojom možete lako da pokupite kosu, sada je nezaobilazna u svakodnevnim kombinacijama. Frizer Guido Palau na reviji Alexandra Wanga je istakao prednost ovog zanimljivog asesaora.

Stilizovana pletenica

Foto: Profimedia

Frizerka Renda Attia stvorila je pletenice koje smo mogli da vidimo na Jasmine Sanders tokom održavanja prestižne menifestacije Met Gala. Romantična pletenica se pružala dužinom leđa i dodatno je oplemenjena sitnim crvenim cvijetovima, zelenom i zlatnom trakom.