(VIDEO) Najdeblji dječak na svijetu izgubio je 100 kilograma, ali sad ima drugi problem

Foto: Screenshot/YouTube

Arya Permana (13) je sa samo 11 godina dogurao do nevjerojatnih 192 kilograma, no u međuvremenu je izgubio 106 kilograma i doslovno se prepolovio. Međutim, dječak se sad našao u problemu s viškom kože koja će mu morati biti kirurški odstranjena, piše Daily Mail.

Dječak iz Indonezije, kojeg se svojevremeno smatralo najdebljim djetetom na svijetu, već je s 10 godina imao probleme s kretanjem i disanjem, a morao se kupati u vanjskom bazenu. Jeo je pretežito brzu i prženu hranu te pio slatke gazirane sokove.

Foto: Index.hr/Screenshot

Kad mu je zbog prevelike tjelesne težine život doveden u opasnost, Arya je postao najmlađa osoba na svijetu kojoj je ugrađena želučana prijemosnica, a također se morao podvrgnuti strogoj dijeti te je jeo ribu i povrće. Danas ima 86 kilograma.

Iako priznaje da mu je u početku bilo teško jer se morao odreći svoje omiljene hrane, tvrdi da je sad puno sretniji, piše Index.hr.

“Danas mogu igrati nogomet, družiti se s prijateljima, igrati se, kupati se u rijeci. Onda nisam mogao ništa”, rekao je Arya.