Maguire: Za pet ili šest godina prosudite da li sam bio uspješan u Unitedu

![CDATA[

Slavni klub s Old Trafforda nalazi se u seriji loših rezultata, posebno na gostujućim terenima. Slast pobjede u gostima “crveni đavoli” nisu osjetili čak 11 utakmica. Uz to, u Premier ligi Engleske imaju najgori start u posljednjih 30 godina. Sa svega devet bodova zauzimaju 12. mjesto na tabeli.

“Radi se o dugoročnom periodu, to je ključno. Za pet ili šest godina prosudite da li sam bio uspješan ili ne u Manchester Unitedu. Vjerujem i stvarno sam u to uvjeren da ću za pet ili šest godina biti uspješan i siguran sam da ćemo imati puno, puno dobrih trenutaka. Moramo nastaviti da se poboljšavamo kao tim, a ne samo ja kao pojedinac. Osjećam da ako se poboljšamo kao tim, i ja ću biti uspješniji”, rekao je Maguire za britanske medije.

Maguire je ljetos stigao u Manchester iz Leicester Cityja za 80 miliona funti (oko 89 miliona eura), što je najskuplji transfer odbrambenog fudbalera u istoriji. No, sjajni defanzivac tvrdi da ga taj podatak ne opterećuje.

“To me nimalo ne muči. To je nešto na šta ne mogu utjecati. Leicester me želio zadržati i bili su u odličnoj poziciji kao klub. Manchester United me želio i postigli su dogovor. Vjerovatno je to dobar posao za oba kluba, ali sada želim da se skoncentrišem na svoj fudbal”, istakao je 26-godišnji reprezentativac Engleske.

Maguire je karijeru počeo u Sheffield Unitedu, a potom je igrao za Hull City, Wigan Athletic, Leicester i sada Manchester United.

Za “crvene đavole” je ove sezone odigrao svih osam ligaških utakmica, dok u Ligi Evrope i Liga kupu nije nastupao. U dresu reprezentaciju Engleske upisao je 22 nastupa uz jedan pogodak.

]]