Miralem Pjanić za Sky Sports: Moj san je da jednog dana budem najbolji vezni igrač na svijetu

![CDATA[

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić, sutra će zajedno s svojim timom Juventusom igrati protiv Lokomotive iz Moskve u okviru 3. kola grupne faze Lige prvaka.

Naime, Miralem Pjanić je uoči sutrašnjeg susreta za Sky Sports govorio o utakmicama Lige prvaka, italijanskom prvenstvu, o povrtaku legendardnog Buffona u Juventus, te o činjenici da je proglašen za najboljeg veznog igrača u Evropi. 

Naš reprezentativac je govorio o tome da nijedan tim u Evropi se ne smije potcijeniti, kao i da ekipa Juventusa pod vodstvom Maurizija Sarija igra sve bolje i bolje, te se dotakao sutrašnjeg protivnika.

“Ekipa pod vodstvom Maurizija Sarija igra sve bolje i bolje, ali protiv sljedećeg protivnika u Ligi prvaka, Lokomotive, ipak neće biti baš lako. Mi nikada ne smijemo potcijeniti nikog, te od prve minute moramo nametnutni svoj stil igre. Dokazali smo da imamo dobar tim, ali da bismo napravili nešto i nastavili s uspješnim rezultatima, onda su nam tri boda iz sljedećeg susreta veoma važna”, kazao je Pjanić.

Pjanić na svom kontu u ovoj sezoni ima tri postignuta pogotka, kao i dvije asistencije na deset utakmica na kojima je bio starter ili ulazio sa klupe. Nedavno je proglašen za najboljeg veznog igrača Evrope, a u razgovoru za Sky Sports, otkrio je da se osjeća veoma sretno zbog toga.

“Osjećam se veoma dobro i sretno zbog toga što sam proglašen za najboljeg veznog igrača Evrope. Golovi uvijek dobro dođu, ali najvažnije za ekipu je da bude na prvom mjestu i da ostvaruje pobjede.  Moj san je da jednog dana budem najbolji vezni igrač na svijetu i nadam se da ću postati”, istakao je Pjanić.

Ekipa Juventusa se nalazi na prvom mjestu Serie A poslije osam odigranih kola, i na posljednjih pet utakmica ne zna za poraz, uz to su osvojili 22 boda. Pjanić je kazao kako Maurizio Sari od svojih igrača traži da njegova ekipa igra ofanzivno i da postiže što više golova. 

“Maurizio Sarri od svojih igrača traži da igraju ofanzivno koliko god mogu i da stvaraju što više šansi za postizanje golova”, kazao je poularni Mire. 

Legendardni golman italijanske reprezentacije, Gianluigi Buffon, odlučio je ove sezone da se vrati iz PSG-a u Juventus kako bi završio karijeru u timu gdje je proveo najbolje igračke dane, a reprezentativac Bosne i Hercegovine, Pjanić, kazao je da je veoma važno to što se Buffon vratio u Italiju.

“Veoma važno je da se Buffon vratio u Juventus, kako za samu svlačionicu, tako i na terenu zbog svog autoriteta kojeg ima. On je sigurno jedan od najboljih golmana svih vremena i iskreno se nadam da će nastaviti sa odličnim partijama”, kazao je na kraju intervjua za Sky Sports Miralem Pjanić. 

]]