Miško Ražnatović o Nurkićevoj majici sa herojima BiH: Mislim da je neprimjerno, ali ga ne osuđujem

Foto: Sport1

Jedan od najpoznatijih svjetskih košarkaških agenata se dotakao našeg reprezentativca.

Jedan od najcijenjenijih košarkaških menadžera u ovom trenutku, Miodrag ‘Miško’ Ražnatović, u ekskluzivnom intervjuu za srbijanski Nedeljnik govorio je o mnogim stvarima, a na kraju se indirektno dotakao i Jusufa Nurkića, te njegove majice na duelu protiv Denvera kada su na njoj bila ispisana imena heroja BiH Izeta Nanića, Safeta Hadžića, Mehdina Hadžića, Midhada Hujdura, Hajrudina Mešića, Safeta Zajke, Envera Šehovića.

Ražnatović je istakao da je ponosan na to kako je Jokić odreagovao na press konferenciji poslije utakmice, kada su novinari željni senzacije upitali Jokića šta misli o tome.

– Ponosan sam na njegove igre, ali isto tako kada vidim sa kojom lakoćim in odgovara novinarima, koliko je ušao u američki način komunikacije, i kako ravnopravno učestvuje u tom velikom šou programu, zvanom NBA. Njegova press konferencija poslije utakmice na kojoj je Nurkić nosio majicu sa imenima boraca BiH, i provokativno pitanje novinara da se izjasni o tome bila je sjajna. On je odgovorio da mu je jako drago da se Nurkić oporavio i što ga vidi da hoda. Baš sam bio ponosan na to, možda čak i više od onoga što radi na terenu, rekao je Ražnatović za Nedeljnik.

Na pitanje novinara Nedeljnika, da li smatra da je to bila provokacija Jusufa Nurkića, Ražnatović ističe da misli da je neprimjerno, ali ga zbog toga ne osuđuje.

– Ne znam. To je bilo na utakmici gdje je glavni igrač protivničke ekipe bio srpski igrač. Ne bih ulazio u to. Vidio sam na majici neka meni nepoznata imena, i tek sam u novinama pročitao o čemu se radi. Mislim da je neprimjerno, i da nema potrebe za tom vrstom politike u sportu, tim prije što se sve događalo prije više od 20 godina, ali to je njegova stvar i ne osuđujem ga zbog toga. Novinari željni senzacije pitali su Jokića i to je vrlo nezgodno pitanje, i veoma sam zadovoljan kako je reagovao. Vrlo je lijepo pratiti to odrastanje i to sazrijevanje. Ne u smisli što je jedne godine postizao 16 poena, a sljedeće 20 poena po utakmici, nego što sam prisutan u tim situacijama kada izrasta kao čovjek, prenosi Sport1.