Mostar, Sarajevo i Banja Luka: „Život u dimu – spasi me!“

Foto: Ilustracija

Cjelodnevni događaj „Život u dimu – spasi me!“ bit će održan danas u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu, povodom Svjetskog dana bez cigareta.

Kreativna interaktivna video prezentacija „Život u dimu – spasi me!“ bit će organizirana u sklopu inicijative Klima Bez Dima i nastavak je napora usmjerenih ka podizanju svijesti bh. građana o štetnosti pušenja i posljedicama pasivnog pušenja kojem su svi, pa i djeca, trudnice, starije osobe, konstantno izloženi u svim javnim prostorima u BiH.

Inicijativa Klima Bez Dima današnjim događajem pokreće i kampanju za prikupljanje 10.000 glasova kao njihovo obećanje za stvaranje okruženja bez duhanskog dima i ljepše svakodnevnice za sve građane u BiH.

U saopćenju Inicijative Klima Bez Dima navodi se da će 10.000 glasova biti i poruka donosiocima odluka u zakonodavnim tijelima oba entiteta da što hitnije rade na donošenju i implementaciji zakonskih rješenja koja će bolje regulirati tu oblast, shodno europskim praksama i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Inicijativa Klima Bez Dima je pokrenuta u sklopu projekta Smanjenja faktora zdravstvenih rizika u BiH kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Svjetska banka u partnerstvu s resornim ministarstvima zdravstva, obrazovnim medicinskim ustanovama, sportskim klubovima i drugim lokalnim partnerima.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime