Musemić: Već od ponedjeljka se nadam da se dvojica povrijeđenih priključe punom treningu

U okviru 3. kola Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase fudbaleri Sarajeva slavili su ubjedljivu pobjedu nad Slobodom rezultatom 3:0.

Nakon susreta održana je konferencija za medije na kojoj se predstavnicima medija obratio Husref Musemić.

– Čestitam igračima na pobjedi, ispade ubjedljiva, ali nije bilo tako na terenu. Sloboda je imala periode dobre igre, šanse koje nisu iskoristili, mi smo svoje iskoristili i pobijedili. Puno smo ih pustili da igraju, ali u ovom trenutku najbitnije je da smo pobijedili iako na terenu nije izgledalo ubjedljivo, rekao je Musemić i dodao:

– Ne mogu biti nezadovoljan, ali ima puno stvari koje nisu funkcionisale, tako da smo danas prošli kako smo prošli, ali ne znači da ćemo u nekoj drugoj utakmici ovako proći. Puno stvari je bilo u defanzivnom bloku, davali Slobodi prostor za igru, pokazuju da znaju i da žele da igraju i da im to polazi za rukom. Mi smo im to dopustili i zato smo imali mnogo problema. Ako mislimo da ne želimo probleme, onda moramo igrati defanzivnije nazad. Kad pogledamo koji je vezni red igrao danas, onda je teško očekivati bilo šta, ali imamo situaciju takvu kakvu imamo i vidjet ćemo koga ćemo još imati na raspolaganju u četvrtak i vidjet ćemo šta će biti.

Musemić je na klupi ostavio kapitena Velkoskog, a u obrazloženju svoje odluke rekao je kako umor čini svoje.

– Da sam imao priliku, još neke igrače bih pokušao odmoriti. Nisam imao mogućnosti i samo sam Velkoskog ostavio na klupi. Njemu je bio najpotrebniji odmor iako je bilo još igrača kojima je trebao odmor. Želja je bila za pobjedom, kako ne bismo zaostajali za vrhom tabele. Da sam imao priliku, još bih nekog mijenjao sigurno.

Na pitanje kakvo je stanje sa povrijeđenim fudbalerima, Musemić je rekao da se nada da se neki pridruže već od ponedjeljka treninzima.

– Ja se nadam da ću za BATE imati dva igrača više u ekipi, ali ko će igrati tu važnu i tešku utakmicu i koliko će biti spremni, to je na nama da odlučimo. Na osnovu onoga što smo vidjeli i što ćemo vidjeti, tako ćemo se i postaviti i odigrati najbolje što je moguće.

U rosteru za utakmicu nije bilo ni Aladian Šišića.

– Šišić se požalio na malu povredu, a zbog nekog straha od veće povrede smo uvažili njegovo razmišljanje i nije bio na klupi. Bio je planiran, ali je tako ispalo. Pošto je on igrač sprinterskog tipa, osjetio je mali bol i zbog preventive nije igrao.

Kapitensku traku u ovom duelu ponio je Vladan Kovačević.

– Ahmetović nije tu, Velkoski nije počeo i odlučili smo se za Vladana koji brani tako kako brani, mlad, perspektivan i u tome mislim da nismo pogriješili i da smo napravili ispravnu odluku.