Turska serija “Meryem” premijerno u programu TV1 i Mreže

Izdaja, mržnja, očaj i osveta put do velike ljubavi

Od 01. oktobra u programu TV1 počinje premijerno emitiranje turske serije “Meryem”. Svakog dana, od ponedjeljka do petka, u 17:20 sati gledatelji TV1 i Mreže moći će pratiti romantičnu dramu o Merjem, čiji je život u potpunosti promijenila jedna kišna noć.

Naime, nakon saobraćajne nesreće u kojoj novopečeni tužitelj Oktaj usmrti vjerenicu bogatog i uglednog advokata Savaša, krivicu za ovaj zločin preuzima Merjem, Oktajeva djevojka. Ne sluteći da će je njena velika ljubav na kraju izdati i razočarati, Merjem želi odgovarati za ovu nesreću, dok se Savaš zaklinje da će joj od života napraviti pakao.

Tako se naivna i nedužna Merjem nađe između beskrupuloznog tužitelja, spremnog učiniti sve radi karijere i moći, i moćnog advokata, spremnog učiniti sve radi osvete i pravde. Može li Merjem nositi teret njihovih grijeha? Je li moguće da se iz nevjerovatne mržnje i očaja rasplamsa nova ljubav?

Serija je snimljena 2017. godine i do sada nije emitirana na području BiH niti zemalja regije.  Remake je korejske serije “Tajna”/”Tajna ljubav”, koja je 2013. godine osvojila srca publike širom svijeta.

Uloge: Furkan Andıç (Savaş), Ayça Ayçin Turan (Meryem Akça), Serenay Aktaş (Burcu Komiser), Açelya Topaloğlu (Derin), Cemal Toktaş (Savcı Oktay), Uğur Demirpehlivan (Gülümser), Mutlu Güney (Arif Akça), Bestemsu Özdemir (Beliz), Uğur Çavuşoğlu (Yurdal), Kenan Acar (Güçlü), Sema Öztürk (Tülin), Ayten Uncuoğlu (Nurten), Beste Kanar (Naz Sargun), Gülden Avşaroğlu (Selma), Tekin Temel (Turan), Sonat Dursun (Rıza)

  • Režija: Mustafa Şevki Doğan
  • Proizvodnja: 2017.
  • Produkcija: TMC Film