Najveći turistički rivali: Apartmani u ovoj zemlji su dvostruko jeftiniji nego u Hrvatskoj, a ručak možete dobiti i za 7 eura

Grčka ili Hrvatska? Vječni rivali kada je u pitanju odabir destinacije za ljetni odmor. Iako i jedan i druga zemlja imaju prekrasnu obalu i bogatu povijest, po cijenama i ponudi itekako se razlikuju.

Primjera radi, samo smještaj u Heraklionu na Kreti dvostruko je jeftiniji nego primjerice u Splitu, dok cjelodnevni parking tik uz jednu od najpopularnijih plaža u Grčkoj stoji svega dva eura, a lista ide i dalje.

image
/PIXELL

Iako, kako navodi RTL, Grčka ove godine bilježi najlošiju sezonu u posljednjih deset godina, cijene u toj zemlji i dalje su puno niže od onih u Hrvatskoj.

Cijena smještaja

U Heraklionu ima trenutno 219 apartmana u kojima mogu odsjesti dvije osobe, a cijene se kreću od 35 do 50 eura, dok primjerice noć u jednom luksuznom penthouseu stoji svega 65 eura. U usporedbi sa Splitom gdje je ponuda obiteljskih smještaja puno veća, ove cijene su itekako niske. Najjeftiniji apartman na samom rubu grada u dalmatinskom gradu tako je 52 eura, a najskuplji prelaze i 100 eura po noći. Dakle cijene su gotovo dvostruko skuplje.

image
/PIXELL

S druge pak strane, pristojna soba u hotelu s tri zvjezdice u Heraklionu košta 65 eura po noći.

U bistroima na plaži može se ručati za sedam do 12 eura ako baš naručite svježu ribu s prilogom. Pola litre domaćeg vina je pet, a hladno pivo tri i pol eura.

Čak i u restoranu u samom centru grada, gdje se stol mora naručiti dva dana unaprijed, glavno jelo košta manje od 12 eura. Litru domaćeg maslinovog ulja platit ćete od četiri do šest eura što je čak tri puta manje nego u Hrvatskoj.

Povijesne znamenitosti

Ulaznica za Knossos, prvi europski grad i prijestolnicu kralja Minosa, košta svega 15 eura, dvostruko manje od primjerice one za Dubrovačke zidine.

image
/PIXELL

Cjelodnevni parking tik uz jednu od najljepših plaža na otoku košta samo dva eura. Suncobran i ležaljka isto toliko, što je višestruko jeftinije nego kod nas. Čak ni rent-a-car na Kreti nije osobito skup. Automobil u rangu Golfa stoji oko 35 eura po danu.

Čitajte još: Istina o propasti hrvatskog turizma: Evo šta o ovogodišnjim brojkama kažu stručnjaci

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime