Nastavlja se bura u FSRS: Hoće li doći do smjene rukovodstva Saveza?

![CDATA[

Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, koji su tražili vanrednu sjednicu Izvršnog odbora, a koja je i održana prije nekoliko dana i  nije donijela nikakav rezultat, danas su ponovili zahtjev i zatražili novu vanrednu sjednicu.

Prošli put su zahtjevali  da se raspravlja oko stanja u FSRS, a sada su otišli korak dalje. Traže zakazivanje vanredne Skupštine FSRS, a prema članu 36.stav 1.

Podsjećamo da su 43 delegata Skupštine zatražili vanrednu Skupštinu, a da su im iz FSRS pismeno odgovorili da nije sve urađeno po propisma, odnosno da nije svojeručno potpisan zahtjev od svih delegata.

Uz sve to generalni sekretar FSRS Goran Ćejić je delegatima Skupštine FSRS poslao pismo pojašnjavajući  zašto se ne zakazuje vanredna Skupština , te im dostavio  i mišljenje Pravnog komiteta FS BiH, ali ne i Pravne komisije FSRS. Iz Sarajeva su rekli da bi smjena i opoziv Mileta Kovačevića bila nestatutarna, a iz Pravne komisije FSRS su konstatovali da je sve u skladu sa propisima i Statutom.

Dakle, članovi Izvršnog odbora FSRS više ne žele da gube vrijeme u dopisivanju sa administracijom FSRS, već su odlučili da shodno Statutu sami zakažu vanrednu Skupštinu.

Sada je na potezu Goran Ćejić, generalni sekretar FSRS. Čeka se izjašnjavanje administracije o ovom zahtjevu, ali i zakazivanje vanredne sjednice Izvršnog odbora.

Šest članova Izvršnog odbora su svojeručno potpisali ovaj zahtev, pa u FSRS neće moći , kao prošli put otezati sa zakazivanjem sjednice. Tada su rekli da saglasnost data elektronskim putem ne važi. Sada je  sve urađeno precizno i tačno.

Dakle, čeka se zakazivanje vanredne sjednice Izvršnog odbora, a ona bi mogla da označi i početak kraja vladavine Mileta Kovačevića u FSRS.

]]

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime