Nastavljena istraga o nestanku i smrti El Emina Hadžića: Toksikološki nalaz pokazao prisustvo psihoaktivnih supstanci i lijekova

Foto: Patria

Nakon toksikološkog nalaza nastavljena istraga o nestanku i smrti El Emina Hadžića

El Emin Hadžić, 23-godišnji mladić nestao je 3. januara na Ponijerima kod Kaknja. Dan poslije počela je dvomjesečna potraga, u koju su bili uključeni timovi FUCZ, GSS Sarajevo, policije, članovi porodice kao i mještani.

Potraga, koju su otežavale padavine i snježni nameti, ali i oprečne informacije koje su se pojavljivale o njegovom nestanku, trajala je dva mjeseca, a tijelo mladića pronađeno je 3. marta oko pola kilometra udaljenosti od vikendice u kojoj je posljednji put viđen živ.

Nakon obavljene obdukcije, dežurni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona naredio je dodatna vještačenja, kako bi se utvrdilo prisustvo alkohola, droge i otrova.

Iz Tužilaštva ZDK potvrđeno je za agenciju Patria da je u toksikološkom nalazu El Emina Hadžića utvrđeno prisustvo psihoaktivnih supstanci i lijekova.

„Slučaj još nije završen. I dalje se poduzimaju određene istražne radnje“, potvrđeno je iz Tužilaštva ZDK za Patriju.

Cijeli slučaj, od mladićevog nestanka do pronalaska njegovog tijela praćen je kontradiktornim informacijama, brojnim nejasnoćama što je i otežavalo sam pronalazak. Ispitani su i prijatelji koji su boravili zajedno sa Hadžićem u vikendici, ali do danas je ostalo nerazjašnjeno zašto se mladić udaljio iz vikendice nakon čega mu se gubi svaki trag.

Tokom potrage pojavljivale su se različite informacije pa i da je mladić otet kao i da je kod sebe imao veću sumu novca. Istraga koja se vodi trebala bi utvrditi okolnosti nestanka mladića koji je u vikendici boravio sa nekoliko prijatelja, piše Patria.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime