Ambiciozni planovi TV1 u novoj 2019. godini

Zabavna emisija sa Batkom i Aidom, Emmy-jem nagrađena serija, 100 novih filmova, mobilna aplikacija, muzički, takmičarski i kulinarski show programi.

Već početkom nove 2019. godine gledatelje TV1 očekuju novi programski sadržaji, kao što je portugalska serija The Payback (Ouro Verde), ovogodišnja dobitnica nagrade Emmy, te zabavno-muzička emisija koju će voditi svima dobro poznati Almir Čehajić Batko i glumica Aida Bukva. Za filmske sladokusce obezbijeđeno je novih 100 naslova sa svjetskim poznatim glumačkim imenima.

“U vlastitoj produkciji radit ćemo još jednu novu emisiju, posvećenu ženama. U program ćemo pustiti i seriju “Vatre Ivanjske” koja je ocijenjena kao jedna od najkvalitetnijih serija u regiji. Osim programskih noviteta, radit ćemo i na razvoju vlastite digitalne platforme. Već krajem januara lansirat ćemo mobilnu aplikaciju TV1, zahvaljujući kojoj će naši gledatelji na jednom mjestu dobiti sve sadržaje objavljene na portalu, društvenim mrežama i Youtube kanalu TV1”, najavljuje Sanjin Bećiragić, direktor TV1.

Bećiragić otkriva i to da se u sarajevskom naselju Stup gradi novi studio TV1, iz kojeg će naredne godine početi emitiranje velikih muzičkih, takmičarskih i kulinarskih show programa.

“Planiramo se pojaviti i u ulozi koproducenta. Naime, u saradnji sa producentskom kućom iz BiH, odnosno Slovenije, producirat ćemo dvije serije. U 2019. godini želimo, i uvjeren da ćemo u tome uspjeti, biti  televizija koja će u BiH nametnuti nove i originalne vrijednosti domaće produkcije, a ne biti kopija regionalnih televizija”, govori Bećiragić.

Raste gledanost TV1

“Ove godine smo mnogo radili i ulagali u studijske prostore, opremu, ljudske resurse i generalno vlastitu produkciju. Posebno smo bili aktivni u posljednja četiri mjeseca, kada smo u potpunosti obnovili tehničku opremu i kadrovski se ojačali. Gledatelji primjećuju pozitivne promjene koje se dešavaju u programu TV1, javljaju nam se, upućuju pohvale. To nas raduje. Raduje nas činjenica da mjerenja gledanosti pokazuju konstantan rast gledanosti TV1”, kaže Bećiragić.