Kiril Džajkovski udružio snage sa Davidom Lionom u novoj pjesmi

Foto: last.fm

Makedonski kompozitor i producent Kiril Džajkovski nakon duže diskografske pauze vraća se sa novim singlom „Reminder“ koji je premijerno predstavljen danas na njegovom zvaničnom YouTube kanalu. „Reminder“ je snimljen u saradnji sa reggae kantautorom David-om Lion-om, koji je i novi član Kirilovog koncertnog benda i nastupaće kao vokalni gost na sljedećoj turneji.

Mješajući elektroniku s tradicionalnim makedonskim i balkanskim zvukom, Kiril Džajkovski, je jedan od najprepoznatljivijih balkanskih umetnika i začetnik balkan beata, muzičkog pokreta i indentiteta koji su globalno prepoznati kao autentični muzički izraz ovih prostora. Njegov unikatni muzički stil dolazi do izražaja i u novom singlu „Reminder“ koji je interesantna kombinacija Balkan Beat koncepta u fuziji sa glitch hop i reggae uticajima koji prati i vrlo atraktivan i sinematičan video spot.

Ovo izdanje je prvo u nizu singlova novog materijala Džajkovskog koji će biti objavljeni tokom iduće godine. „Reminder“ izlazi u izdanju Filter Label-a.