Gledanost “Kopče” značajno je rasla iz sedmice u sedmicu

U programu TV1 13. Juna emitirana je posljednja ovosezonska “Kopča”. Nikolina Veljović, urednica i voditeljica i Đina Mujkić, producentica emisije govorile su u uspjehu ove dijaloško-političke emisije i planovima za novu sezonu.

Koliko ste ukupno izdanja ove dijaloško-političke emisije emitirali do sada, i sa koliko gostiju?

MUJKIĆ: “Kopča” je svoju premijeru u programu TV1 doživjela 29. marta i do sada smo realizirali 12 emisija u kojima je sudjelovalo oko 40 gostiju. U emisijama smo uvijek raspravljali o nekoj aktuelnoj političkoj temi i uvijek smo imali aktuelne goste. Štaviše, možemo reći da su u „Kopči“ sjedile i ličnosti koje su zasigurno obilježile 2018. godinu.

Jeste li kao idejni tvorac, urednica i voditeljica, zadovoljni uspjehom “Kopče”?

VELJOVIĆ: “Kopču” smo pokrenuli u drugoj trećini sezone što i nije baš uobičajeno za takvu vrstu TV formata, ali imali smo dobar razlog. Cilj nam je bio skrenuti pozornost na novi projekt, privući gledatelje, uvući se u njihove domove i pridobiti povjerenje kako bi spremni ušli u jesenju šemu. A to smo definitivno uspjeli, na koncu to pokazuju i brojke, gledanost Kopče značajno je rasla iz tjedna u tjedan, dijelove emisije i ono što je u njoj rečeno prenosili su domaći ali i regionalni mediji, izazivali smo lančane reakcije. U emisiji smo upriličili i oštre TV duele, žustre rasprave, analizirali, kritizirali, afirmirali i tragali za istinom, rješenjima i odgovorima. “Kopču” su otvarali članovi Predsjedništva BiH, ministri, političari, aktivisti,  profesori, akademici, analitičari, buntovnici. „Kopčom“ smo i spajali nespojivo, na isti način i istim tempom ćemo i nastaviti…

Na kakve poteškoće je nailazila producentica tokom realizacije emisija?

MUJKIĆ: Bilo je slučajeva kad su nam gosti otkazali gostovanje doslovno tri sata prije emisije, no uvijek smo se zajedničkim snagama, prije svega Sanjina Bećiragića i Nikoline Veljović, snalazili brzo te uspijevali dobiti drugog sagovornika. Nekad su gosti znali otići i na staru adresu TV1, a bilo je i gostiju koji su otišli bez pozdrava.

Kada gledatelji TV1 mogu očekivati nastavak emitiranja “Kopče”?

VELJOVIĆ: Još nismo odlučili dali će to biti prije ili nakon Općih izbora. Čeka nas još jedna selidba u nove, veće studijske prostore, koji bi trebali biti završeni tijekom ljetne pauze tako da će sve to sa sobom donijeti i neke tehničke izmjene koje će sigurno rezultirati još kvalitetnijem vizualnom identitetu emisije.

Odmor i planovi…

VELJOVIĆ: Suprug, sin i ja putujemo u Tursku, Leon diktira tempo, naučio  je plivati tako da već sad znam da od knjiga i izležavanja na odmoru nema ništa. Čekaju nas tobogani, more, bazeni i sve moguće ljetne pustolovine i ludorije. Nakon odmora vjerojatno će mi trebati odmor od odmora. J Još jedan kratki vjerojatno ću si priuštiti pred početak nove sezone. jer šta je ljeto bez bar sedam dana na Jadranu. Navika je čudo, a i privilegija je  imati sestru u Dubrovniku.

MUJKIĆ: Ljetni godišnji odmor provodim sa sinom u Turskoj. Iako prednost dajem aktivnom odmoru ipak su mi Nerminove želje prioritet, a on voli potpuni odmor. Nadam se da ćemo i ove godine uživati u kupanju, sunčanju i čitanju knjiga.