Godine 1907. Sarajevska pivara postala je najveća pivara na području Austro-Ugarske monarhije kada je u pitanju količina proizvedenog piva.

Sarajevska pivara svrstana je 1991. godine među četiri vodeće pivare na području bivše Jugoslavije.

S početkom agresije na BiH, 1992. godine razvoj Sarajevske pivare bio je zaustavljen i kraj opsade Sarajeva dočekala je skoro potpuno uništena, ali ni tokom tog perioda nije prestajala s radom te je pored minimalne proizvodnje piva nerijetko predstavljala jedini izvor vode za stanovnike opkoljenog Sarajeva.

Nakon agresije Sarajevska pivara se izdiže iz pepela i tokom dugogodišnjeg perioda obnove i razvoja Sarajevsko pivo postaje jedan od naprepoznatljivijih i najjačih bh. brendova, uz brojne druge proizvode koji izlaze iz naših proizvodnih pogona.

Upravo zbog bogate tradicije i izuzetnog poslovnog iskustva, mi u Sarajevskoj pivari, prepoznali smo prvi finansijsko-poslovni summit u BiH kao mjesto na kojem možemo podijeliti svoje znanje sa drugim privrednim subjektima i zbog toga smo sa zadovoljstvom prihvatili status Business partnera ovog uvaženog skupa.

Kao savremena poslovna organizacija koja se uvijek trudi ići naprijed, radujemo se razmjeni znanja sa privrednicima i predstavnicima relevantnih institucija iz BiH, te se nadamo da će ovo okupljanje rezultirati poboljšanjem poslovanja domaćih privrednih subjekata.

Sarajevska pivara d.d.