TV1 otkupila prava za prikazivanje sve četiri sezone serije “Velvet”

Gledatelji u BiH konačno mogu do kraja pogledati priču o galeriji Velvet i zabranjenoj ljubavi Ane i Alberta.

TV1 otkupila je prava za prikazivanje sve četiri sezone popularne španske serije “Velvet”. Tako će ljubitelji ove serije u BiH konačno moći do kraja pogledati zanimljivu priču o galeriji Velvet i zabranjenoj ljubavi Ane i Alberta. Serija “Velvet” bit će prikazivana svakim danom od ponedjeljka do petka u 17:25 sati u programu TV1 i Mreže.

Ova dramska serija vraća nas pred kraj pedesetih godina prošlog stoljeća, u zlatno vrijeme visoke mode. Radnja se odvija u Madridu, u carstvu mode – galeriji Velevet, glamuroznoj art déco modnoj palači. Ono što posjetitelji i usputni prolaznici, koji uživaju u izlogu slavne trgovine, ne primjećuju je ljubavna priča između Ane (Paula Echevarría) i Alberta (Miguel Ángel Silvestre) koja se zbiva u luksuznom zdanju modnog dućana.

Ana je skromna krojačica, a Albert vlasnikov sin, nasljednik kojem je sudbina odredila da nastavi porodični posao. Kako se približavaju šezdesete godine, tako se kruti španjolski običaji i društvene konvencije mijenjaju. Žene više ne žele odjeću koju si ne mogu priuštiti te zahtijevaju drugačiju modu.

Serija Velvet donosi jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji modne industrije – tranziciju visoke mode u prȇt-à-porter modni izričaj, trenutak kada su zaljubljenici u umjetnost i dizajneri smatrali da se moda mora demokratizirati i pripasti svim slojevima društva.

Autori: Ramón Campos, Gema R. Neira

Reditelji: Carlos Sedes, David Pinillos

Uloge: Paula Echevarría, Miguel Ángel Silvestre, Aitana Sánchez-Gijón, Pepe Sacristan, Manuela Velasco, Manuela Vellés, Marta Hazas, Javier Rey, Cecilia Freire, Adrián Lastra, Miriam Giovanelli, José Sacristán, Asier Etxeandía