Nesreća hrvatskog broda: Dvojica se bore za život, helikopter ne može do njih

Foto: Ilustracija

Atlantska plovidba objavila je da je u srijedu kasno poslijepodne došlo do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava u južnom Atlantiku.

Dvojica pomoraca ne daju znakove života, a dvojica povrijeđenih su stabilno. Nastradala tri Hrvata i jedan Ukrajinac, dvojica ne daju znakove života.

“Jučer, 17. jula u kasnim poslijepodnevnim satima tokom obavljanja radnih aktivnosti došlo je do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava zbog čega je brod prekinuo komercijalno putovanje i skrenuo radi hitnog pružanja medicinske pomoći prema najbližoj luci Tubarao (Brazil), od koje je u tom trenutku bio udaljen oko 150 nautičkih milja”, objavila je dubrovačka brodarska tvrtka putem Zagrebačke burze.

Povrijeđena su četiri pomorca – tri hrvatska državljana i jedan ukrajinski pomorac – te je odmah zatražena hitna medicinska pomoć od brazilskih vlasti, obalne straže i mornarice.

Dvojica povrijeđenih su stabilno, a dva člana posade ne daju znakove života unatoč kontinuiranim mjerama reanimacije od posade po uputama liječnika, navode iz Atlantske plovidbe.

Čeka se helikopter

Zapovjednik, posada broda i kompanija čine sve kako bi čim prije uspjeli iskrcati ozlijeđene članove posade, ističu iz Atlantske plovidbe napominjući kako se očekuje dolazak helikoptera tokom jutarnjih sati s obzirom na to da zbog jučerašnjih vremenskih uvjeta na moru, udaljenosti broda od obale i noći helikopter nije bio u mogućnosti odmah poletjeti.

Brod će po iskrcaju povrijeđenih i obavljanju svih procedura u luci Tubarao nastaviti komercijaIno putovanje, navodi se u priopćenju.

“Kompanija ulaže sve moguće napore koristeći sve raspoložive resurse kako bi unesrećene čim prije hospitalizirala i nakon provedenog liječenja vratila kući”, zaključuje se u objavi Atlantske plovidbe, iz koje izražavaju najiskrenije suosjećanje obiteljima unesrećenih, prenosi Hina.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime