Nevjerovatno: Pokidanih ligamenata i uništenog meniskusa odradio cijeli meč

UFC borac poluteške kategorije Thiago Santos prema mnogim fanovima bio je jedan od izazivača koji je bio najbliže pobjedi protiv, do sada, nezaustavljivog Jon Jonesa.

Na UFC 239 događajaju Santos je odradio izuzetno taktičku borbu protiv Jonesa, međutim, izgubio je podijeljenom sudijskom odlukom. S obzirom na veliku razliku u visini Santos je taktički gađao noge Jonesa i pogađao što je uzrokovalo da aktuelni prvak često mijenja i gard. Međutim, takvi udarci uzeli već u prvoj rundi uzrokovali su niz povreda za ovog borca.

Prema izvještaju magnetna rezonansa je pokazala da su Santosu pokidani ligamenti lijevog koljena i potpuno uništen meniskus, a sumnjaju i da je desno koljeno potpuno uništeno međutim, nalazi će pokazati više.

Iz njegovog tima tvrde da će se Santos moći vratiti u ring najranije početkom 2020. godine, a to je u svakom slučaju optimistična prognoza. U svakom slučaju nevjerovatno je da uspio odraditi cijelu borbu (pet rundi) sa ovako teškom povredom i brojni fanovi su se zapitali šta da se ta povreda nije desila. Da li bi ishod bio drugačiji.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime