Nikšić: Na osnovu onoga što su birači rekli imamo potpuni legitimitet predložiti čovjeka u rukovodstvo Doma naroda PFBiH

Nikšić:"SDP sam ima šest delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH od 14."

Foto: Samir Jordamović - Anadolu Agency

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Nikšić rekao je da ta stranka još nije donijela odluku o tome hoće li izaći sa kandidatom za potpredsjednika Federacije BiH iz reda sprskog naroda ili će dati potpise za neku nestranačku ličnost.

Tokom posjete Regionalnom uredu Anadolu Agency (AA) za Balkan, Nikšić je komentarisao i jučerašnji neizbor predstavnika SDP-a Žarka Vujovića za dopredsjedavajućeg Doma naroda parlamenta FBiH iz srpskog naroda.

“SDP sam ima šest delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH od 14 (koliko ih je dosad CIK BiH verifikovao, a propisano je 17 delegata). Mislim da imamo potpuni legalitet i legitimitet da predložimo čovjeka u rukovodstvo Doma naroda PFBiH na osnovu onoga što su birači rekli. Naša je odluka bila da kandidujemo čovjeka u rukovodstvo Doma, a još nismo donijeli odluku o tome hoće li organi SDP-a donijeti odluku i hoćemo li kandidovati nekoga za potpredsjednika Federacije BiH ili ćemo dati potpise za neku nestranačku ličnost”, pojasnio je Nikšić.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime