Ji Ping, ambasador Narodne republike Kine u BiH: Smatramo da BiH treba biti otvorena prema svim dijelovima svijeta, Blok 7 prioritetan

Redovna sesija Kruga 99, održava se danas na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, gdje će biti razmotrena tema “Neka iskustva iz razvoja i prosperiteta Kine.”

Uvodničar na današnjoj sesiji je NJ. E. Ji Ping, ambasador Narodne republike Kine u BiH, koji tvrdi da će održavanje iste doprinijeti boljoj suradnji Bosne i Hercegovine i Kine.

“Nadam se da će ovo danas doprinijeti boljem upoznavanju i boljoj saradnji Bosne i Hercegovine i Kine”, poručio je Ping.

Kako ističu iz Kruga 99, Kina je odavno svojim djelovanjem prisutna u Bosni i Hercegovini i mnogo doprinosi ekonomskom razvoju ove države.

“Smatramo da Bosna i Hercegovina treba biti otvorena prema svim dijelovima svijeta. Kina je vidjljiva, prisutna u svijetu”, ističe Ping.

Kada je riječ o saradnji, kako kažu, to se odvija na dvije strane, javlja Adisa Herco, reporterka TV1.

“Na Bosni i Hercegovini je da se opredjeli sa kojom zemljom će sarađivati”, rekao je u svom obraćanju ambasador Narodne republike Kine u BiH i dodao:

“Vlasti su nedavno postigle konsenzus za dalju saradnju sa Kinom. Nadam se da će biti još više projekata između ove dvije zemlje i da će Blok 7 dobiti sve potrebne saglasnosti da u što kraćem vremenskom periodu krene sa realizacijom te puštanjem u rad.”

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime