Novembar u augustu: Saznajte prognozu za naredna dva dana

Foto: Ilustracija

Kiša, jaka, ona što natapa. Opalo lišće po asfaltu. Rijetki prolaznici pod kišobranima koji žure u samo njima znanom pravcu. Niko se ne osvrće, niti ima želju da vidi koga poznatog i pozdravi se sa njim. Bitno je samo što prije stići do željenog cilja i skloniti se s kiše. Uz želju da nas vozila koja prolaze ne “zaliju” vodom nakupljenom duž ivičnjaka kolovoza.

Ovaj opis savršeno odgovara jednom prosječnom novembarskom danu. Međutim, ovako je jutros izgledalo Sarajevo, ali i brojni drugi gradovi u BiH.

image
VRIJEME U SARAJEVU/FOTO: ČITALAC

Zahlađenje koje je počelo u utorak, osim pada temperatura donijelo je sa sobom i obilne padavine.

Ovakve vremenske prilike vladat će još danas i sutra. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u toku dana, kao i sutra, u cijeloj zemlji padat će kiša, mada temperature i neće biti niske. Jutarnje temperature će se kretati izmeđi 10 i 16 stepeni Celzijusa, na jugu do 21, a najviše dnevne od 21 do 27 na jugu do 31 stepen Celzijusa.

Tek od petka se očekuje prestanak padavina, ali će temperature zraka ostati uglavnom iste. Od subote počinje ponovni rast temperatura. Prema prognozama živa u termometru bi se u dane vikenda trebala penjati do maksimalnih 33 stepena Celzijusa.