Nuša Bunić osuđena na 12 godina zatvora, zaklala je bivšeg dečka

Foto: Jutarnji.hr

U Varaždinu je danas izrečena presuda Nuši Bunić, djevojci koja je ubila bivšeg dečka. Osuđena je na 12 godina zatvora.

Nuša Bunić na sud je dovedena u lisicama. Optužena je da je 15. jula 2017. u Varaždinu, na livadi u predjelu Pri beli kipi pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja.

Turek je uslijed nanesene ozljede počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar. Dva dana kasnije preminuo je u Općoj bolnici Varaždin. Osuđena je na zatvorsku kaznu od 12 godina te mora odmah u zatvor. Bunić se u kaznu uračunava vrijeme od uhićenja, od jula 2017. godine.

Tijekom izricanja presude sutkinja je kazala kako je vještak zaključio da boluje od graničnog poremećaja ličnosti.

U obrazloženju presude, između ostalog, stoji kako je svojim pasivnim stavom, odnosno time što se branila šutnjom, onemogućila sudu da rekonstruira događaj.

“Sud nije prihvatio njenu pisanu izjavu jer je kontradiktorna. Nije se željela zakleti u ono što je iznosila. U nalazu psihijatrijskog vještaka zaključeno je da na postavljena pitanja odgovara bez emocionalnog angažmana. Ostajala je ravnodušna”, stoji u obrazloženju presude, prenosi Index.hr

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime