O nama

TV1 je moderna komercijalna infotainment televizija koja na tržištu Bosne i Hercegovine posluje osam godina. U šemi informativnog programa, Vijesti 5 do 12, Dnevniku u 17 sati, Dnevniku TV1 u 19 sati, gledateljima nudi aktuelan servis pregleda najnovijih vijesti iz zemlje i svijeta.

Gledatelji TV1 mogu uživati i u vrhunskom filmskom, serijskom, sportskom, poslovnom i dokumentarnom programu. Prepoznatljivost kuće su i zanimljiva autorska izdanja popularnih urednika i voditelja TV1, od političkih talk show emisija, dijaloških emisija, sportskih izdanja, do specijaliziranih magazina.

Novi koncept izuzetno izbalansiranog informativnog i entertainment programa nudi novitet na bh. medijskom tržištu, zbog kojih je TV1 definitvno televizija za sve!

Osim iskusnog uredničko-novinarskog tima, kojeg čine jedna od najpoznatijih televizijskih imena naše zemlje, TV1 je animirala i najbolji tehnički kadar, koji može odgovoriti zahtjevima dinamične produkcije koja je bazirana na potpuno digitaliziranoj opremi. Najmodernija tehničko-tehnološka baza za realizaciju programa uspostavljena je u Ulici branilaca Sarajeva 25 u Sarajevu, a dopisnička mreža formirana je širom BiH, kao i inostranstva.

TV1 je prva TV kuća u BiH koja je krenula sa emitovanjem cjelokupnog programa u formatu 16:9 SD.