Objavljene nove snimke: Avion je udario o tlo jednom pa drugi put pa se zapalio

Foto: EPA

Prve vijesti govorile su samo o ozlijeđenima. Kasnije se broj žrtava penjao, da bi ruski mediji, navodeći istražno povjerenstvo, objavili da je 41 osoba poginula, a da ih je 37 preživjelo.

Prema prvim izvješćima posada je uspjela prizemljiti zrakoplov tek iz drugog pokušaja. U dodiru s tlom avion se zapalio.

Videosnimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju avion u plamenu. Odmah po slijetanju, putnici su evakuirani toboganom. Kako prenosi CNN, Aeroflot je priopćio da su putnici evakuirani za samo 55 sekundi, dok je “norma” 90-ak sekundi.

“Posada je dala sve od sebe da spasi živote putnika. Nažalost, nisu uspjeli spasiti sve koji su bili na letu. Kapetan je zadnji napustio gorući avion te izražava svoju sućut obiteljima stradalih”, stoji u priopćenju Aeroflota, kompanije u čijem je vlasništvu avion.

Ne zna se uzrok, sumnja se na munju

Uzrok požara još se ne zna, ali se špekulira o udaru munje. Ruski mediji prenijeli su da je tako kazala jedna članica posade. Interfax piše kako su zbog udara munje avionu otkazale komande i došlo je do prekida komunikacije, no te informacije još nisu službeno potvrđene. Nije jasno ni je li u avionu već u zraku izbio požar.

“Let Su-1492 poletio je po planu u 18:02. Nakon polijetanja posada je prijavila problem i donijela odluku da se vrati na aerodrom”, objavila je zračna luka Šeremetjevo u saopćenju, prenosi Index.hr

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime