Obnova sportske dvorane Ramiz Salčin privodi se kraju

Foto: Oslobođenje

Sportska dvorana “Ramiz Salčin” na Mojmilu uskoro će biti u novom ruhu. Nakon što je u 2018. obnovljen krov, pri kraju je i unutrašnje uređenje, čime će se omogućiti bolji uslovi za treninge i održavanje različitih sportsko-rekreativnih manifestacija.

Istočna fasada

Pri kraju su molerajski radovi, te brušenje i lakiranje parketa, farbanje tribina, kao i iscrtavanje sportske plohe, nakon čega će se raditi sanacija dijela istočne fasade. Investicija je vrijedna oko 130.000 KM.

Sportska dvorana na Mojmilu izgrađena je za potrebe 14. zimskih olimpijskih igara 1984, za pripreme sportista, a tokom agresije na BiH zapaljena je i potpuno uništena. Obnovljena je 12 godina nakon rata, a investicija je koštala 4 miliona KM.

Ova multifunkcionalna sportska dvorana danas je omiljeno mjesto brojnih sportskih klubova, te mjesto koje posjetiocima nudi brojne sportsko-rekreativne sadržaje. Objekat je tokom cijele godine u upotrebi u punom kapacitetu.

Kako je istakao Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad, u prošloj godini rekonstruisan je krov, što je koštalo oko 90.000 KM.

– Sada se izvode radovi na brušenju i renoviranju parketa, kao i kompletan unutrašnji moleraj, farbanje tribina i drugo, a u narednom periodu će se sanirati dio istočne fasade objekta, koja je ulazni dio objekta, tako da će dvorana nakon ovih radova biti puno ljepši dom za sve sportiste, izjavio je načelnik Efendić.

Dvorana “Ramiz Salčin” jedna je od rijetkih dvorana sa podnim grijanjem, te je zbog toga posebno koriste sportski klubovi za invalide 3K klub košarke u kolicima i klub sjedeće odbojke Spid, i to besplatno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime