Od državljanina BiH oduzeta roba: U bubnju veš-mašine sakrio mobitele i laptope

Foto: Srna

Carinici Srbije spriječili su državljanina BiH (49), sa prebivalištem u Novom Pazaru da u Srbiju prokrijumčari više od 70 polovnih laptopa i tableta, kao i 22 mobilna telefona, saopšteno je danas iz Uprave carina Srbije.

Laptopi i mobilni telefoni, kao i rezevni dijelovi pronađeni su na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju iz pravca Mađarske, u automobilu “Mercedes benz” austrijske registracije.

Državljanin BiH je carinicima rekao da nosi polovnu veš-mašinu i kućište kompjutera, ali su oni pregledali vozilo i na raznim mjestima pronašli laptope i mobilne telefone.

Pronađena su 52 laptopa “Samsung”, “Toshiba” i “Lenovo”, 22 mobilna telefona “Samsung”, “Sony”, “Nokia”, 18 tableta “Samsung”, “Lenovo”, “Asus”, dva kompjutera “Apple” i dva monitora iste marke.

Neprijavljena tehnička roba otkrivena je ispod ćebeta koje se nalazilo na zadnjem sjedištu, u kutiji sa alatom, koferu putnika, prostoru za rezervni točak, čak i ispod patosnice, gdje je bilo sakriveno nekoliko laptopa.

U polovnoj veš-mašini, koju je bilo moguće otvoriti tek nakon što se uključi u struju, u bubnju su bili sakriveni mobilni telefoni i laptopi, navodi se u saopštenju, prenosi Srna.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime