Pet godina rada na TV1 je iza Vas, na šta ste najviše ponosni?

– U proteklih pet godina sam rasla u profesionalnom smislu. Ponosna sam što sam u datim trenucima imala hrabrosti upustiti se u velike projekte i preuzeti odgovornost kada je trebalo. Biti dio kolektiva kakav je TV1 i učestvovati u realizaciji najvažnijih programskih sadržaja je privilegija. Ponosna sam i na činjenicu što me nikada nijedan uspjeh nije ponio. Ne zanosim se, držim noge čvrsto na zemlji, takva sam osoba.

Jeste li neko ko paničari u nepreviđenim situacijama ili uvijek imate asa u rukavu?

– U ovom poslu nema mjesta za paniku, posebice u situacijama kada to sebi ne možete dozvoliti i kada se od Vas zahtjeva da ste na visini zadatka. Vrlo brzo nakon što sam počela raditi ovaj posao shvatila sam da bilo kakva vrsta treme-panike u datom trenutku može samo odmoći. Generalno me ne plaše izazovne situacije, čini mi se da u njima jako dobro funkcioniram.


Koliko je izgled važan za posao kojim se bavite?

– Ljepota bez pameti ne znači apsolutno ništa. Mislim da ljepota neće odigrati glavnu ulogu, tamo gdje se traži intelekt i iskustvo. Ukoliko je neko lijep, a uz to još i pametan, najvjerovatnije hoće. Inače, volim da vidim njegovanu i lijepu ženu, ne samo kao prezentera, već i na bilo kojem drugom poslu.

Jednom prilikom izjavili ste da ste kao tornado, zašto?

– Nekada sam znala biti nagla i hirovita. Sve bih u istom trenutku,  ali što sam starija, tu svoju manu uspijevam bolje kontrolirati.

Sreća je za Vas…

– Vrijeme koje provodim u okruženju dragih osoba. Osjećaj da imam i gradim nešto važno, što radim posao koji volim i osjećam. Ovo je posao kojim potičemo na reakciju, emocije i to je sjajna stvar. Možda zvuči kao kliše, ali mislim da sreću čine male stvari. Nije uvijek jednostavno doći do toga potrebno je da mnogo radimo na sebi i da u svakoj situaciji pronađemo pozitivnu stranu.

Kakva je Armina kada se kamere ugase?

– Volim mir i tišinu, ali naravno da čovjek ne može tako uvijek živjeti i da mi treba novih energija, događaja, ljudi. Generalno, uvijek sam ono što jesam, pa kakva bila u određenom trenutku, puna energije ili na izmaku snage.

SHARE