Na Međunarodni dan šale o šali na vlastiti račun.

Od nedjelje, 01. aprila debatna emisija TV1 “Ja biram goste” mijenja studio i elemente scenografije. U novom studijskom prostoru urednik i voditelj emisije imat će najviše tri sagovornika. Emisija ostaje vjerna svom originalnom i jedinstvenom konceptu, u kojem prostor za dijalog i debatu imaju poznate bh. ličnosti koje nužno nisu TV lica, odnosno novinari.

“Preseljenjem u nove prostore TV1 odlučila je osvježiti emisije iz vlastite produkcije. Nakon emisija “Kapital” i  “Kopča”, na red je došao popularni JBG. Zahvaljujući svom specifičnom i originalnom formatu, zanimljivim temama i aktuelnim gostima, JBG već sedmu sezonu uspješno opstaje na šarolikoj medijskoj sceni u BiH. Osim scenografije, promjena je i u broju gostiju. Do sada smo uglavnom imali voditelja i četiri gosta, a nekada je znalo biti i 12 gostiju. Sada će voditelj emisije razgovarati sa tri gosta, čime ćemo postići bolju fokusiranost na temu“, rekao je Sanjin Bećiragić, direktor programa TV1.

Emisija “Ja biram goste” i dalje će biti otvorena za poznate i manje poznate osobe iz javnog života, umjetnosti, kulture, sporta, nauke, pa i politike… Zadatak urednika i voditelja JBG je da odabere temu, osmisli emisiju, pozove svoje goste i vodi svoj autorski talk show.

SHARE