Od ponedjeljka, 16. aprila TV1 počinje emitirati Vijesti u 12 sati. Bit će to petominutni pregled aktuelnih i zanimljivih informacija iz BiH i svijeta.

Vijesti će uređivati i voditi dosadašnje novinarke-reporterke informativne redakcije TV1 Amira Jablan, Ajla Bešlija i Medina Sipović, a pod budnim okom “starijih” iskusnih kolega, urednika Informativnog programa TV1 Kenana Ćosića, Ernada Metaja i Adema Mecavice.

“Pojaviti se u Vijestima u ulozi voditelja za nas je velika čast, ali i odgovornost. Već mjesec dana kontinuirano vježbamo nastup pred kamerama. Prošle smo obuku prema strogim kriterijima direktora programa Sanjina Bećiragića, a s nama su radili još Jovanka Nina Todorović, urednici deska, kao i sve ostale kolege u TV1. Svi su zaista susretljivi, pomažu nam, uče nas”, kažu složno Amira, Ajla i Medina.

Zahvalne su TV1 što im je omogućena prilika da se pokažu i dokažu u ulozi urednika/ voditelja, ali najbitnije im je ipak da steknu povjerenje gledatelja.

“Prema analizi našeg programskog odjela, vijesti su važan dio programskog sadržaja, koji je do sada nedostajao TV1. Vijesti u 12 sati neće biti jedini novi sadržaj kada je riječ o informativnom programu TV1. U toku su pripreme za realizaciju još jedne emisije, Dnevnik u 22 sata. Na taj način ćemo zaokružiti jednu važnu programsku cjelinu, koju nismo imali do sada. Naravno, sve radimo postepeno, bez stresa što je jako važno. Inače, Vijesti u 12 bit će prilika i da mlađe kolege vidimo u ulozi reportera koji se javljaju uživo sa važnih događaja”, pojašanjava Sanjin Bećiragić, direktor programa TV1.

Vizuelni identitet Vijesti u 12 sati bit će u skladu sa prepoznatljivim elementima informativnog programa TV1.

SHARE