Mecavica: Planiramo uvesti novu rubriku u kojoj bismo predstavljali i afirmisali startupe.

Biznis magazin TV1 “Kapital sa Ognjenom Blagojevićem” zasjao je u novom ruhu. Preseljenjem u novi prostor, osvježena je scenografija emisije, a uskoro bi trebala biti uvedena nova rubrika, u kojoj će biti predstavljeni i afirmisani startupi. Kapital ostaje posvećen ekonomskim temama, afirmaciji uspješnih preduzeća, dobrih praksi i naprednih sredina, istovremeno ukazujući na probleme i prepreke s kojima se suočavaju privrednici i poduzetnici u BiH.

Iza projekta već treću sezonu stoje voditelj Ognjen Blagojević i urednik Adem Mecavica, koji nastoje da priče o biznisu gledateljima ispričaju jednostavnim i razumljivim jezikom. Kapital je jedna od najstarijih emisija TV1, uspješno se emituje već sedmu sezonu i bilježi kontinuirani rast gledanosti. Zanimljivo je da Kapital ne prati samo poslovna elita, nego i šira publika željna pozitivnih informacija o bh. ekonomiji i privredi. Kapital je dobitnik priznanja “Stvaratelji za stoljeća” koje je 2015. dodijeljeno u Dubrovniku za doprinos promociji privrede u regionu.

“Nažalost, živimo u općem sivilu, vremenu kada mladi odlaze, kada svaki dnevnik izaziva gorčinu kod gledalaca. Međutim, nastojimo da unesemo malo vedrine i pokažemo da budućnosti u BiH ima, ali da treba zasukati rukave i raditi. Naravno, neophodno je da se političari snažnije posvete kreiranju poslovnog ambijenta i uklanjanju prepreka, zbog čega se ne libimo da ih kritikujemo ako griješe, ali i pohvalimo ako su posao uradili kako treba. Gosti emisije su vlasnici uspješnih firmi, analitičari, ekonomski stručnjaci koji nam pomažu da “otvorimo oči” vlastima te ohrabrimo ljude poduzetnog duha da se upuste u poduzetničke vode. Istraživanja gledanosti i reakcije publike dokazuju da je Kapital magazin kojem se vjeruje“, objašnjava Adem Mecavica, urednik emisije Kapital TV1.

SHARE