Drugi broj Sportskog magazina

Nova godina, novi broj, novi selektor…

To bi otprilike bilo ono što se dešavalo u prethodnih 15 dana, otkako smo pustili prvi broj našeg Sportskog magazina. Odmah želim da se zahvalim svima koji su nam dali povjerenje i downloadovali/pročitali prvi broj.

Hvala i našim kolegama, koji su nam dali podršku i svakako hvala svima koji su nam ukazali na stvari koje prema njihovom mišljenju trebamo promijeniti. Potrudit ćemo se da budemo iz broja u broj bolji.

Izbor selektora bila je glavna tema u posljednja gotovo tri mjeseca, otkako Mehmedu Baždareviću nije produžen ugovor. Izbor je pao na Roberta Prosinečkog, koji će pokušati da nas odvede na naredni Euro koji se održava 2020. godine.

Za ovaj broj magazina govorio je Miralem Pjanić, bh. reprezentativac i član talijanskog prvaka Juventusa. Govorio je i legendarni Dragan Škrba, koji nam je rekao kako je postao jedan od najboljih golmana u bivšoj državi, pojasnio put koji je prošao.

Kreću pripreme za Premijer ligu BiH, a ovog puta smo razgovarali sa dvojicom najboljih u jesenjem dijelu. Goran Zakarić i Mersudin Ahmetović bili su naši sagovornici, sa kojim smo razgovarali o njihovoj formi, igri njihovih timova, ali i stanju u domaćem fudbalu. Sjetili smo se i Muhidina Zukića, bivšeg fudbalera FK Sarajevo.

Kakanj se promovirao u ozbiljan sportski grad u našoj državi, pa je to jedna od tema ovog broja, posrtanje Milana, kao i analiza koja pozicija ima prioritet prilikom dobijanja Zlatne lopte.

Nadamo se da ćete uživati dok budete listali stranice ovog broja Sportskog magazina, a mi već nakon objavljivanja ovog broja krećemo sa pripremama za naredni treći broj.

Drugi broj Sportskog magazina možete preuzeti i u PDF formatu putem sljedećeg linka.

SHARE