Novi programski sadržaji u novom, savremenom opremljenom prostoru

Gledatelje će iz novog studija u Dnevniku TV1 u 19 sati prvo pozdraviti Armina Sadiković.

Od ponedjeljka, 12. marta, TV1 mijenja adresu. Preseljenjem u nove, savremeno opremljene prostore, u centru Sarajeva, gledatelje TV1 očekuje mnogo noviteta. Promjene će prvo doživjeti centralna informativna emisija Dnevnik TV1 u 19 sati. Riječ je o novoj scenografiji i novoj, ali ipak prepoznatljivoj špici.

“Prvi Dnevnik TV1 u 19 sati iz novog studija vodit će Armina Sadiković, poznato lice ove TV kuće. Tu je puno simbolike. Za Arminu volim reći da je dijete TV1, jer je već šest godina dio našeg tima, i ovdje je stekla svoja prva novinarska i voditeljska iskustva. Napredovala je uz TV1 i rasla uz TV1. Ponosan sam na nju, ali nadasve i na Nikolinu Veljović i Ognjena Blagojevića, koji su pokazujući svoju veličnu, ljudsku i profesionalnu, podržali moju odluku da prvi dnevnik na novoj sceni i na novoj lokaciji radi upravo Armina“, naglasio je Sanjin Bećiragić, direktor programa TV1.

U TV1 vrijedno se radi i na novom projektu, nova dijaloška emisija Kopča sa Nikolinom Veljović, čije je premijerno prikazivanje planirano 29. marta. Nikolina Veljović, jedna od najboljih urednica i voditeljica u BiH, novim televizijskim formatom, originalnog naziva ali i sadržaja, učinit će medijsku scenu zanimljivijom i daleko profesionalnijom nego što je trenutno.

“TV1 je do sada bila prepoznatljiva upravo zbog odličnog, objektivnog i profesionalnog informativnog programa. Studijske inovacije koje je TV1 uvela prije skoro sedam godina i time postavila nove standarde na bh. medijskoj sceni, desit će se ponovo. Bit će to izazov za našu medijsku kuću ali i druge medije. A kako se to od nas i očekuje, ostajemo najbolji“, kaže direktor programa TV1 Sanjin Bećiragić.

Od 18. marta počinje premijerno prikazivanje domaće serije „Dobrodošli u Orient Express“, sa odličnom glumačkom ekipom. Serija se na humorističan način bavi svakodnevnicom u Sarajevu i BiH, a događa se u jednom hotelu koji pokušava preživjeti nova, trancizijska vremena.

„Ulagat ćemo i u novi filmski i serijski program. Otkupili smo paket filmova ex yu produkcije.  U toku su pregovori za kupovinu paketa stranih filmova, te popularne i izuzetno gledane italijanske serije.  Osim toga, gledatelje ćemo obradovati dvjema turskim serijama vrhunske produkcije“, otkriva Bećiragić.

Scenske promjene u Kapitalu i emisiji “Ja biram goste”

Najstarija i jedina emisija o biznisu u BiH i zemljama regije, Kapital sa Ognjenom  Blagojevićem, nadasve vrsnim voditeljem i bez imalo skromnosti vrhunskim brendom u regiji, doživjet će također scenske promjene. Promjena će biti i u emisiji Ja biram goste, koja će se od septembra emitirati ne samo u programu TV1 već i na najgledanijoj televiziji u Crnoj Gori, TV Vijesti.

SHARE