Serijal  “Bez straha i cenzure” bit će posvećen studentima.

Među 23 medijska projekta kojima je USAID, odnosno Program osnaživanja nezavisnih medija, dodijelio bespovratna novčana sredstva je i serijal  „Bez straha i cenzure“ TV1. Emisije će biti posvećene studentima, a cilj je isprovocirati i motivirati ovu populaciju da postane aktivan član i akter društvenih procesa u BiH.

“Ovo je važan projekat za TV1, i za nas vrlo kompleksan. U pitanju je 57 emisija, koje želimo realizirati u saradnji sa svim studentskim udruženjima i organizacijama u BiH. Naš je cilj otvoriti javnu debatu o studentskim problemima, pružiti mogućnost da javno o njima progovore, ali i da oni budu ti koji će, zajedno sa programskim timom TV1, aktivno raditi na uređivanju emisija. Uostalom, ovo će biti i prilika studentima da zaista pokažu svoju spremnost i odvažnost da stvari mijenjaju iz korijena u državi“ rekao je direktor programa TV1 Sanjin Bećiragić.

Program osnaživanja nezavisnih medija je program Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem kojeg će se do 2021. godine medijima i novinarima u BiH dodijeliti ukupno tri miliona dolara za proizvodnju nezavisnog medijskog sadržaja, kao i za razvoj kritičkog mišljenja. Ovaj petogodišnji USAID-ov projekat implementira Centar za promociju civilnog društva, u partnerstvu sa Otvorenom mrežom.

SHARE