Premijerno prikazivanje od 18. marta u programu TV1 i Mreže.

Iskusna glumačka ekipa dokazat će da su ispod Trebevića sva čuda moguća.

Od nedjelje, 18. marta u programu TV 1 i Mreže počinje premijerno prikazivanje nove domaće humorističke serije „Dobrodošli u Orient Express“, u kojoj glavne uloge tumače istaknuti bh. glumci Emir Hadžihafizbegović, Mirvad Kurić, Vanesa Glođo, Saša Petrović, Haris Burina, Tatjana Šojić, Zana Marjanović, Edhem Husić, Semir Krivić, Mirsad Tuka, Slaven Knezović i Robert Krajinović.

Ovaj novi igrani projekat ekskluzivno je predstavljen sinoć (srijeda, 14.03.) u Pivnici HS u Sarajevu, gdje je upriličen Orient Express Party. Gostima i zvanicama obratili su se glavni akteri serije “Dobrodošli u Orient Express”, a premijerno je prikazana i jedna epizoda ove serije.

Serija govori o bh. svakodnevnici, a radnja se odvija u “Orient Expressu”, hotelu koji se pokušava spasiti od propasti u teškom tranzicijskom vremenu. Žanrovski gledano, to je klasični humoristički sitcom sa specifičnim bosanskim humorom i ovdašnjim sarajevskim junacima.

Glumačku ekipu iz Hrvatske i Srbije predvode Bojana Gregorić, Ivo Gregurević, Maja Šipovac i Mina Manojlović Vodušek, a značajne uloge pripale su i mladim bh. glumcima Arminu Omeroviću, Maji Zećo, Rijadu Gvozdenu, Andrei Aković, Nedimu Malkočeviću, Staši Dukić i Nermanu Mahmutoviću.

Među gostima u prvoj sezoni pojavit će se poznati bh. operski pjevač Ivica Šarić, frontmen

kultnog rock benda Zabranjeno pušenje Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, te legenda narodne muzike Halid Bešlić, koji je zajedno sa Draženom Žerićem otpjevao i naslovnu numeru serijala.

Serija “Dobrodošli u Orient Express” nastala je prema ideji i konceptu Jasmina Durakovića, a autor scenarija je Dževad Hadžić. Uz Jasmina Durakovića, režiju potpisuje i mladi bh. reditelj Emir Kapetanović, direktor fotografije je poznati i nagrađivani bh. snimatelj Šahin Šišić, scenograf Maja Cerić, kostimograf Belma Žiško, dok su produkciju vodile Amira Kudumović-Gorgulu i Angelina Albijanić-Duraković.

Serija će premijerno biti prikazivana nedjeljom u 20 sati u programu TV1 i Mreže, dok su reprizni termini ponedjeljkom u 17:25 sati, utorkom u 13:15 sati  i subotom u 20 sati.

SHARE