Osim: Radnik je bolja ekipa od Veleža

![CDATA[

Fudbaleri Željezničara u 9. kolu Premijer lige BiH će na Grbavici ugostiti bijeljinskog Radnika.

Trener Plavih, Amar Osim, pred ovaj duel ima ideju kako da dođe do bodova.

– Njihove šanse su u kvalitetu igrača koje posjeduju on i mi. Znamo koje su naše dobre strane, a i njihove. Pokušaćemo njihove dobre strane neutralizriati i naše dobre iskoristiti. Ako u tome uspijemo to bi trebalo biti početak nečeg dobrog. Imaju slične igrače kao u naša prethodna dva duela. Ako budemo igrali kao u ta prethodna dva susreta možemo ocekivati da ćemo ostvariti dobar rezultat, u suprotnom Radnik se može nametnuti jer imaju dobre igrače za to, rekao je Amar Osim, pa se još jednom osvrnuo na duel u Mostaru.

– Osnovni problem u Mostaru nam je bio bez da podcijenjujem Velež, u nekakvom pristupu i načinu kako se ponašati na takvoj utakmici. To je najveci naš problem. Velež je dobro igrao, pokazali su neke vrline fudbalske koje su interesantne a naš najveći problem je bio što se nismo adaptirali na situaciju i to nismo znali riješiti.

On ne očekuje sutra takvu utakmicu.

– Sutra neće biti slična utakmica jer sumnjam da će se sutra desiti da protivnik potmognut terenom može zadati takve probleme u duelima i slicnim stvarima. Ne mogu zamisliti nakon utakmice u Mostaru da možemo tako mekano ući u utakmicu. Sutra igramo protiv protivnika koji je bolji od Veleža.

Prvotimac Željezničara, Kemal Osmanković, nada se osvajanju tri boda.

– Radnik je neugodna ekipa. Imaju odličan tim. Ako budemo skoncentrisani od samog početka ne bi trebalo biti problema da se pobjedom vratimo na vrh tabele, dodao je Osmanković.

]]