Otac bh. reprezentativca koji je dobio poziv za selekciju Srbije: Odgovorno tvrdim da nisam ništa potpisao

Nikada ne bih pravio probleme Stefanu. Iskreno volio bih da dobijem bilo kakav papir, a znam da istog nema i da mi pokažu moj paraf da sam na smetnji djetetu, kazao je Milko Kovač, Stefanov otac.

Stefan Kovač, vezista Čukaričkog, dobio je poziv selektora mlade reprezentacije Srbije Nenada Milovanovića za minule dvije kvalifikacione utakmice sa Rusijom i Latvijom, a onda je stigla informacija da nema pravo da igra za Orliće.

Navodno je njegov otac Milko, dok je fudbaler još bio maloljetan, potpisao da će njegov sin igrati samo za selekciju BiH. Na ovu temu, kada su utakmice završene imao je šta da kaže i stariji Kovač.

– Kažu da sam navodno potpisao neki papir da Stefan može samo da igra samo za BiH. Odgovorno tvrdim da nisam, rekao je Milko Kovač, otac prvotimca Čukaričkog.

Dok Stefan, vrijedno radi na Banovom brdu i nije želio da bilo šta priča o pomenutoj situaciji, otac Milko imao je veliku želju da kaže istinu:

– Živim u Srbiji 34 godine, dijete podržavam kao sportistu, ali ne želim da neko svali krivicu na mene, a da nisam imao nikakvog utjecaja. Nikada ne bih pravio probleme Stefanu. Iskreno volio bih da dobijem bilo kakav papir, a znam da istog nema i da mi pokažu moj paraf da sam na smetnji djetetu. Da se razumijemo, ako je čak Stefan u FS BiH 2015. bilo šta potpisao kada je bio maloljetan ni taj potpis ne može da važi. Znači da je nešto drugo u pitanju.

Dok se ne riješi ova situacija, najteže je veznjaku Čukaričkog, otac je rekao svoje kako ne bi on bio prepreka sinu za njegovo bolje sutra, pišu mediji u Srbiji.

– Rekao sam istinu, pogađaju me i mnogobrojni komentari na portalima da sam obećao N/FS BiH da će Stefan igrati za njih. Raspitao sam se i prema nekim mojim saznanjima iz UEFA-e nema nikakvih prepreka da Stefan zaigra za mladu reprezentaciju Srbije. Lako se uz malo volje čelnika FSS može provjeriti i UEFA, tako će biti otklonjena svaka nedoumica i enigma. Znam da sam u pravu i da nisam nikakvim potpisom ugrozio karijeru sinu, zaključio je Milko Kovač.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime