Otišao u Hrvatsku kolima sa beogradskim tablicama, na vozilu mu ispisali “Ubi Srbina”, a ispostavilo se da nije Srbin

Muškarac koji je koristio automobil beogradskih tablica, na kojem je prošle nedjelje u Splitu ispisano “Ubi Srbina”, uopšte nije Srbin, prenosi portal Dnevnik.hr.

U pitanju je mladi Holanđanin, porijeklom iz BiH, koji je sa prijateljima iznajmio automobil u Beogradu.

– Htio sam trojici prijatelja iz Holandije da pokažem prekrasne gradove na Balkanu i gdje je moj otac živio i radio. U Beogradu smo iznajmili automobil, a planirali smo da posjetimo Sarajevo, Mostar, Split, Zagreb i da se vratimo u Beograd – ispričao je mladić za Dnevnik.hr.

On je naveo da je automobil bio parkiran na javnom parkiralištu ispred apartmana u kojem je sa prijateljima bio smješten.

– U subotu, 6. jula vidjeli smo da je automobil išaran nečim crvenim, da je lijevi retrovizor slomljen i da je zadnja registarska tablica nestala. To smo prijavili policiji. Očistili smo automobil i već sljedećeg dana napustili Split – rekao je mladić.

Kada su stigli u Beograd, mladiće je čekalo iznenađenje.

– Rekli su nam da smo na vijestima. Pokazali su nam fotografije s tekstom ”ubi Srbina” na haubi. Moji prijatelji i ja bili smo šokirani. Htio sam da im pokažem kako je Split lijep, a ne da treba da se bojite ako vozite iznajmljeni automobil iz Srbije. Osim toga, nemamo nikakve veze sa Srbijom – ispričao je mladić.

On je rekao da mu je žao što se incident dogodio, pogotovo što su mladići izgubili mnogo vremena sa policijom, ali je dodao da je, na sreću, automobil bio osiguran.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime