Otisci iz zamrzivača povezuju Smiljanu Srnec s ubistvom sestre

Foto: Agencije

Tužilac imaju krunski dokaz da je Smiljana Srnec 2000. ubila svoju sestru, tada 19-godišnju, Jasminu Dominić čije je tijelo, u međimurskom Palovcu, pronađeno u zamrzivaču koja je prema pisanju Jutarnjeg lista puna Smiljaninih otisaka.

Kako saznaje dnevnik, ti otisci prstiju, bez obzira što je tijelo bilo u ledu 19 godina, toliko su dobro očuvani da je nedvojbeno ustanovljeno da se poklapaju s otiscima papilarnih linija Smiljane Srnec.

Njih je policija mogla dobiti i u istrazi, a ima ih pohranjene i u kartonu lične karte pa je trebalo napraviti analizu i komparativno poređenje. Otisci izuzeti iz zamrzivača po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nesumnjivo ukazuju da je samo ona manipulisala tijelom svoje ubijene sestre, navodi Jutarnji list.

Sredinom maja Smiljani Srnec za još mjesec dana produžen je istražni zatvor, a mediji su navodili da bi ako za 30 dana tužilaštvo ne podigne optužnicu ona mogla biti puštena na slobodu i to upravo zbog nedostatka dovoljno čvrstih dokaza.

Istraga je pokrenuta krajem februara, a Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu tada je izvijestilo kako sumnja da je u ljetu 2000. u porodičnoj kući u Palovcu Smiljana Srnec usmrtila svoju sestru na način da joj je zadala tvrdim predmetom više snažnih udaraca po glavi i time joj nanijela višestruke prijelome koji su doveli do smrti, prenosi Hina.