Pet grešaka zbog kojih vam promaknu dobri muškarci

Foto: Unsplash

Zbog ljubavi naučimo tolerirati sva nesavršenstva, a ponekad nam ona i postanu simpatična

Često se pitamo gdje su nestali dobri muškarci. Međutim, ponekad oni promaknu zbog vaših malih propusta.

1. Volite određeni tip muškarca i ne odustaje od njega

Nema ništa loše u postavljanju kriterija, sve dok ne postanete previše izbirljive. U određenom trenutku moramo preispitati svoje kriterije tj. obratiti pažnju na ono što nam je uistinu važno. Zapitajte se biste li stvarno odbile muškarca koji vam odgovara po svemu, osim npr. po muzičkom ukusu.

2. Ulijećete iz veze u vezu

Srce ne pita i upravo mu zato mozak ponekad treba dati pokoji savjet. Nakon prekida uzmite vremena kako biste “odbolovali” bivšu ljubav. Možda mislite da ste spremni za novu vezu, ali svima, pa čak i najsnažnijim ženama, treba vremena za novu ljubav nakon prekida.

U tom trenutku kada ste povrijeđene i tužne, postajete mamac za muškarce koji nisu dobri za nas.

3. Čekate gospodina Savršenog

Princ na bijelom konju samo je bajka. Ponekad nam treba vremena da shvatimo kako savršenstvo ne postoji. Zbog ljubavi naučimo tolerirati sva nesavršenstva, a ponekad nam ona i postanu simpatična.

4. Odbijate izlaske s društvom

Život nas često iznenadi nenadanim ljubavnim pričama, ali šanse da će vam dobar muškarac pokucati na vrata uistinu su male. Veća je vjerojatnost da ćete ga upoznati negdje drugo, stoga se nemojte odupirati izlascima.

5. Ne želimo napraviti prvi korak

Stare romantične priče naučile su nas da muškarac uvijek prvi prilazi ženi, ali vremena su se promijenila. Iza naoko sramežljiva muškarca koji ne zna kako bi vam prišao možda se skriva dobar i kvalitetan potencijalni partner.

Kada odbacimo vlastite predrasude o prilaženju muškarcima, sami sebi dajemo priliku za nova poznanstva koja se u suprotnom ne bi dogodila.