Pitate se jeste li u sretnoj vezi? Ovi znakovi će vam dati odgovor

Foto: Unsplash

Svoju emocionalnu vezu teško možete sagledati objektivno budući da vas najčešće vodi srce, a ne razum. Ovi znakovi će vam otkriti da li je vaša veza na pravom putu i jeste li postavili dobre temelje…

Svima nam je cilj sreća u ljubavi. Kao što postoje razni karakteri, tako postoje i razne vrste ljubavnih odnosa. No, svima im je zajedničko da bi nas trebali činiti sretnima i ispunjenima. Ako nas odnos guši, zbog druge osobe osjećamo grč u želucu i bolje nam je kad smo sami nego s partnerom, to je znak da nešto nije u redu.

Tačne definicije zdravog odnosa nema, ali ovih dvadeset znakova pokazuju da ste na dobrom putu:

1. Uvijek ste iskreni jedno prema drugom

Pričate o svojim razmišljanjima, problemima i dvojbama. Ne skrivate osjećaje i nemate tajne.

2. Ne mislite da ste superiorni

Najbolja veza je ona kad ste ravnopravni. Loše je kad mislite da ste uspješniji, pametniji i sposobniji jer takvog partnera teško možete ikad iskreno poštovati.

3. Veseli vas partnerov uspjeh

U kvalitetnom odnosu partneri si nikako ne bi smjeli biti konkurencija nego inspiracija za uspjehe.

4. Ne držite nezadovoljstvo u sebi

Kad druga osoba napravi nešto što vas iritira, to otvoreno kažete. Najgore je gurati probleme pod tepih u nadi da će tako nestati jer neće. Najvjerojatnije će se samo gomilati.

5. Ne napadate partnera pred drugima

Znate koje razgovore ne biste trebali potezati pred društvom. Ne iznosite slabe partnerove točke da bi ispali faca i zabavni.

6. Niste ovisni jedno o drugom

Ako partner rješava vaše emocionalne probleme, ovisni ste o njemu materijalno i nemate nikakve prijatelje osim zajedničkih, moguće je da ne biste uopće trebali biti u toj vezi.

7. Svako ima pravo na vrijeme samo za sebe

Ne možete biti sve svom partneru i zašto biste uopće željeli biti? To je ionako iscrpljujuće i na kraju ćete se osjećati kao u kavezu. Svatko treba imati slobodu da bude što jest, a da opet uživate što imate jedno drugog.

8. Ne dramatizirate

Izreka da vas osoba koja je vrijedna vaših suza neće rasplakati je potpuno točna. Dramatične scene i urlanje nisuznak ljubavi ma koliko se to nekad činilo kao strastven odnos.

Na kraju dana dodir voljene osobe smiruje vas i opušta. Znate da je to ono pravo, prenosi Živim.hr

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime