Počela sjednica Predsjedništva SDP-a BiH

Foto: tv1.ba

Počela je sjednica Predsjedništva SDP BiH. Na sjednici bi se trebalo raspravljati o rezultatima izbora, odluci Bh. bloka da će biti opozicija na federalnom i državnom nivou, ali i pripremama za Glavni odbor SDP BiH koji će biti održan u subotu.

Inače, u ovoj stranci su podjeljenja mišljenja među kantonalnim odborima o tome da li se treba ići u koaliciju sa nacionalnim strankama.

Da treba ući u kolaiciju sa SDA jasno je kazao Enver Bijedić, predsjednik kantonalnog odbora TK. Bijedić smatra da je SDP u TK pobjednička stranka i da zato treba da bude vlast. Kao opozicija ne može ništa da urade u naredne četiri godine.

Na pitanje o tome da li će vratiti mandete ukoliko glavni odbor donese konačnu odluku da neće biti vlast Bijedić kaže da je on predlagao da svih 17 zastupnika podnesu ostavke i mandate prepuste nekome drugom ko će sjediti u opoziciji naredne četiri godine.

Svakako, kako je kazao Bijedić, poštovat će se odluka Glavnog odbora ma kakva ona bude.

Foto: tv1.doc.ba

Miro Lazović kazao je da stranka nema ništa protiv da u TK SDP uđe u vlast sa SDA. Da li je njegov stav o koaliciji sa nacionalnim strankama blaži u odnosu na konačnu odluku Bh. bloka Lazović ističe da je on za koaliciju sa BiH jer je to pitanje BiH.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime